googlea94142fffd20c048
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Preporučujemo!

Fontana za dvorište

Pravi izbor fontane za dvorište podrazumeva da osim lepog izgleda omogućuje lako održavanje i servisiranje. Više na stranici o dvorišnim fontanama.

Fontana-CasablancaFontana-Casablanca

 Kako odabrati fontanu za Vaš prostor?

Deset pravila za odabir fontane za Vaše dvorište, stambeni ili poslovni prostor.

 Fontana-VitalisFontana-Vitalis

Jedinstven katalog fontana, od malih stonih minijatura do velikih fontana za dvorišta i poslovni prostor. Novi modeli fontana za 2017 godinu. Novo u ponudi su velike fontane - česme za Vaša dvorišta I poslovni prostor.

Katalog

Najlepša fontana izrađena našoj radionici Bistrica u 2016 godini u glasanju na FB stranici, blogu sajtu - fontana Perla


 

Podelite naš sajt

   

Fontane - generator vlažnosti vazduha

Kako fontane mogu pozitivno uticati na kvalitet životnog prostora?

Vlaženje vazduhaVlaženje vazduha Boravak čoveka u zatvorenom prostoru često može biti problematičan po zdravlje iz više razloga. Jedna od bitnih karakteristika je i vlažnost vazduha.  Vlažnost vazduha i u zatvorenom prostoru trebala bi uvek biti između 40 i 60%, jer je to najprijatnije za organizam. Posebno za vreme hladnog  vremena, kada uključimo grejanje, vlažnost vazduha drastično opada. U takvoj sredini vazduh postaje suv i nastoji izvući vlagu iz svih predmeta sa kojima je u kontaktu pa tako i iz našeg tela. Prvi rezultati su da nam koža postaje suva, iritirana i ispucala, nadražuju se sluznice oka i nosa i disajnih puteva što povećava sklonost prema infekcijskim bolestima. Suv vazduh uzrokuje zdravstveno opterećenje kod čoveka i dovodi do pada koncentracije, osećaja bezvoljnosti i umora.  Jedan od načina je otvaranje prozora zimi i provetravanje prostora, "da uđe sveži vazduh...", ovo se ne odnosi na vlažnost vazduha već samo na količinu unetog kiseonika. Znamo da je relativna vlažnost vazduha procenat vodene pare u vazduhu prema količini vazduha koju vazduh može apsorbovati pri određenoj temperaturi, ako je spoljni vazduh pri temperaturi od 0 stepeni Celzijusa relativne vlažnosti od 70% pustimo u prostoriju zagrejanu na 25 stepeni, relativna vlažnost vazduha će pasti na samo 13%. Zato vlažite vazduh u prostorijama koje se greju.

Jedan od načina efikasnog vlaženja vazduha u prostoru su i naše fontane. Kada fontanu postavite da radi i pokreće vodu u zatorenom prostoru uverićete se kako voda brže isparava iz nje tokom zimskih u odnosu na letnje dane. U vodu fontane uvek možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja i tada ćete u vašem prostoru imati i efekat aromaterapije. Zaključak je da  naše fontane nisu samo ukras prostora već mogu pomoći u održavanju ukupne ravnoteže u njemu i očuvanje vašeg zdravlja. 

 

Zdravi nam bili! 

3