googlea94142fffd20c048
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Preporučujemo!

Fontana za dvorište

Pravi izbor fontane za dvorište podrazumeva da osim lepog izgleda omogućuje lako održavanje i servisiranje. Više na stranici o dvorišnim fontanama.

Fontana-CasablancaFontana-Casablanca

 Kako odabrati fontanu za Vaš prostor?

Deset pravila za odabir fontane za Vaše dvorište, stambeni ili poslovni prostor.

 Fontana-VitalisFontana-Vitalis

Jedinstven katalog fontana, od malih stonih minijatura do velikih fontana za dvorišta i poslovni prostor. Novi modeli fontana za 2017 godinu. Novo u ponudi su velike fontane - česme za Vaša dvorišta I poslovni prostor.

Katalog

Najlepša fontana izrađena našoj radionici Bistrica u 2016 godini u glasanju na FB stranici, blogu sajtu - fontana Perla


 

Podelite naš sajt

Pismo iz Novog Sada

novi-sadnovi-sad

10 marta 2016 godine dobio sam na mojoj stranici na FB jedno pismo koje me je ostavilo bez daha i na koje nisam mogao da odgovorim nekoliko sati. Kada sam počeo da izrađujem fontane želeo sam da one i kod drugih probude osećanja slična onima koje ja osećam dok spajam elemente prirode u jednu celinu - fontanu! Pismo me je još jednom uverilo da se to zaista i desilo.

Do sada sam izradio više od sto fontana ali među njima je prepoznata jedna koja je izrađena u posebnim okolnostima, to je fontana Teresa. O ovoj fontani na sajtu postoji i priča kako je i zašto nastala.

Pismo o kojem pišem napisala je gospođa Jovanka Beba Stepanović iz Novog Sada, i uz njenu saglasnost pismo objavljujem u celosti:

 

"10. mart 2016 god. 08:05

 Poštovani gospodine Jorgiću, dragi Zlatko,

 Vaše fontane gledam sa ogromnim uživanjem od kada je moja prijateljica Lilika iz Novog Sada, poručila jednu iz Vaše umetničke radionice. Ona se divno uklopila u njen dom. Gledajući iznova vaš katalog i nove skulpture poželim da u svakoj prostoriji moga doma i u dvorištu postoji kutak žubora večnosti. Do sada je moj problem bio ODABIR-ODLUKA-IZBOR. Taman sam jutros pomislila kako sam suzila jutros dilemu između tri fontane (Solo-bakar, Kristal i Pietra...dobro i ona sa okruglim crnim kamenjem poslaganim jedno na drugo .....), naišla sam na fontanu "koja ima priču"-fontana Teresa. Ja je zovem fontana sećanja. Duboko me je dirnula priča. Sada mogu da naslutim odakle sva ova kreativnost, oživljavanje kamena, komponovanje muzike za vodu i zbog čega skulpture imaju dušu i toliko topline. Svaka od njih je mali Univerzum, početak i kraj, a zapravo večnost. Svaka od njih potiče nas na sagledavanje naših unutrašnjih vodopada, mira i spokoja, a istovremeno i tako prirodno nas povezuje sa prirodom, koja je usled urbanog života sve dalje od nas.

Želim da naručim ovu fontanu. Vi ćete mi odgovoriti kako dalje teče tehnički proces. Vama i Vašoj porodici iskreno želim svako dobro i kreativan nastavak rada. Na sreću, iz teških životnih okolnosti, čovek je sposoban da se izdigne još višlje i u tim visinama pronađe novu snagu i svoje skrivene potencijale. Iskreno se radujem što će Vaša fontana doći u moj dom i sigurna sam da neće biti poslednja.

 Srdačan pozdrav,

Jovanka Beba Stepanović"